2014. nov 14.

Miért fontosak a szűrővizsgálatok?

írta: Salis
Miért fontosak a szűrővizsgálatok?

A hétköznapi életben általában kevés embernek jut arra ideje, hogy egészségével foglalkozzon. A munkahelyi stressz, a sok munkaóra, a nehéz életvitel, az egészségtelen és mozgásszegény életmód ugyanakkor hozzájárul a testi és lelki betegségek kialakulásához. Gyakran a beteg és munkatársai csak akkor veszik észre, hogy baj van, amikor a tünetek már kialakultak és elhatalmasodott a probléma.

A szűrővizsgálatok a megelőzést szolgálják: segítségükkel korán kiküszöbölhető a magasvérnyomás-betegség (hypertonia), a cukorbetegség (diabetes), a magas húgysavszint (köszvény), és különböző szívritmuszavarok (amelyek szívbetegség jelei is lehetnek). Mindenkinek fontos, hogy lássa felnőni gyermekét, unokáját, így minél hamarabb észleljük a betegségek intő jeleit, annál kisebb lesz a kockázat, hogy komoly betegség kialakuljon.

Praxisunkban azt ismertük fel, hogy a páciensek kíváncsiak ugyan az egészségükre, de nehezen szánják rá magukat, hogy hosszadalmas, kellemetlen vizsgálatoknak vessék alá magukat. Ezért a nálunk igénybevehető szűrővizsgálatok többsége egyszerű, gyors, sőt időnként még fájdalmatlan is. No persze egy tűszúrás kellemetlenségét időnként nem spórolhatjuk el, de gondolja csak végig. Nem lenne jó időben felismerni a sokszor alattomos és lappangó betegségtüneteket? Amit ismerünk, azzal sokkal könnyebben megküzdünk...

szurovizsgalat_r.jpg

Szólj hozzá

szűrővizsgálat